Debuutplaat voor Arcade Fire’s Will Butler in de maak

Aracade Fire’s Will Butler, muzikale duizendpoot en broer van frontman Win Butler, zou bezig zijn aan een debuutalbum. In Brooklyn speelde hij al een volledige set/try-out voor een mogelijke release van het album volgend jaar. Wanneer het album uitgebracht wordt is nog niet bekend.

Een vertegenverwoordiger van Arcade Fire bevestigde het nieuws aan Britse krant The Guardian :“Will werkt momenteel aan een aantal songs die hij in de toekomst zal gaan uitbrengen, misschien wel op Arcade Fire’s huidige label Merge Records.”

Op de Facebookpagina van hun fanbase ArcadeFireTube is te zien hoe Butler gitaar en synthesizer speelde tijdens de show in Brooklyn, vergezeld door twee achtergrondzangeressen. Hij speelde een tiental songs, die in stijl te vergelijken waren met The Strokes, The Pixies en Richard Hell and the Voidoids. De set was goed voor zo’n veertig minuten luisterplezier. Een van de songs, “Surrender” klinkt wat Blues-achtig, terwijl “Sun Comes Up” dan weer een melancholische pianobalad is. Een fan filmde het optreden en de filmpjes circuleren al op het internet.

Tot nu toe waren het steeds Win Butler en zijn vrouw Régine Chassangne die de songs schreven bij Arcade Fire. Niettemin was Will wel de leider in recente projecten, denk aan de soundtrack die voor Her, de film van Spike Jonze. Ook werd laatst nog een gedicht van Will, die poëzie studeerde, gepubliceerd in het literaire tijdschrift ‘Tin House’.

Dit was zijn setlist :

  • Cold
  • Son of God
  • What I Want
  • Finish
  • Sun Comes Up
  • Surrender
  • Witness
  • Fields
  • Take My Side
  • I Don’t Know

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + dertien =