Bonhomme & Trondheim :: Texas Cowboys 2

In de stripreeks Texas Cowboys komt het beste van het westerngenre voor: gok- en vechtlustigen, drukke saloons, pruimtabak en vrouwelijke cowboys met ballen. Wraak, liefde en geld zijn in deel twee opnieuw sneller dan je schaduw.

Was het einde van Texas Cowboys 1 nog onzeker over de dood van de slechterik, dan probeert men nu in Texas Cowboys 2 hierover duidelijkheid te scheppen. In deel twee keert journalist Harvey Drinkwater namelijk terug naar Texas, zogezegd op uitnodiging van zijn goeie vriend Ivy. Onder dit mom moet Ivy – wiens familie gegijzeld wordt door de kompanen van Sam Bass (de gangster die Drinkwater en Ivy te pakken namen in deel één) – Drinkwater lokken, zodat de ultieme vergeldingsactie kan plaatsvinden.

Hoewel dit avontuur meteen het overgrote deel van het verhaal beslaat, is niet enkel het voor een western onvermijdelijke thema ‘wraak’ aanwezig in de avonturen van Harvey Drinkwater en Ivy. Zoals in deel één pluist Lewis Trondheim ook verhaallijnen van nevenfiguren uit, vormgegeven als afzonderlijke delen. Vooral ook deze personages – een eenarmige zatlap, een cowgirl die zonder scrupules haar mannetje staat, een vechtersbaas met een grote mond en gokkers en boksers die letterlijk opboksen tegen de marshall – maken van Texas Cowboys 2 wederom een meeslepende, avontuurlijke strip.

De tekenstijl van Matthieu Bonhomme is bij momenten grimmig en dubieus, met oog voor nauwkeurige vertraging (met soms maar een oogwenk verschil tussen de plaatjes) om een fijne spanningsopbouw te creëren. Ondanks de afzonderlijke delen met tot een pauze nopende voorpagina’s van dime westerns, leest dit verhaal als een opgejaagde kudde paarden. Het verhaal rond de gangster Sam Bass loopt wat klungelig af en andere kleine, verhaaltechnische slordigheden verbleken in het niets bij de inkijk die Trondheim ons geeft in de figuren die de vrijheid van the western frontier opzochten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × vier =