Diplo viert tien jaar ‘Florida’

Naar aanleiding van tiende verjaardag van debuutalbum Florida brengt Diplo op 1 december een verjaardag-editie uit met vele extra’s.

Alles begon in 2000 toen het Britse label Big Dada, in een magazine aankondigde dat het opzoek ging naar een “avant garde dancehall artiest”. Wesley Pentz reageerde op deze oproep door een gekrabbeld brief en een CDR op te sturen naar het platenlabel. Big Dada was onder de indruk en maakte onmiddellijk plannen om een plaat met de jonge Amerikaan op te nemen.

Vier jaar later kwam Florida, gebaseerd op die CDR, uiteindelijk uit. Florida bevat naar eigen zeggen Diplo’s meest persoonlijk werk waarop hij minder aandacht heeft voor de dansvloer, maar des temeer voor de sfeer in zijn muziek. Diplo had het geld namelijk nog niet om dure monitors en slimme studio’s te gebruiken bij de opnames en mixte alles met de koptelefoon op. Of zoals hij het zelf samenvat: “I was working late nights and taking a bus through the city every night, smoking weed, putting on headphones and just making things I never heard before and could just imagine.”

Tijd voorfeest dus. Drie lp’s zitten er in de reissue van Florida: De Epistemology Suite EP, het originele Florida en vijf ongepubliceerd versies van songs van het originele album . (wanneer anders?)

Florida Reissue:

Disc 1:

 1. Florida
 2. Big Lost
 3. Sarah
 4. Money Power Respect (feat. P.E.A.C.E)

Disc 2:

 1. Into The Sun (feat. Martina Topley-Bird)
 2. Way More

Disc 3:

 1. Diplo Rhythm (feat. Vybz Cartel, Panera Os Danadinhos)
 2. Works

Disc 4:

 1. Indian Thick Jaws (feat. P.E.A.C.E)
 2. Summer’s Gonna Hurt You
 3. It’s All Part Of A Bigger Plan

Disc 5:

 1. Epistemology Suite 1: Don’t Fall
 2. Epistemology Suite 2: Like Cats
 3. Epistemology Suite 3: You’re Enron

Disc 6:

 1. As I Lay Dying
 2. Flute Jawn
 3. Making It Hard
 4. Now’s The Time

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − zeven =