Na de film en de vinyls, nu ook nieuwe plaat voor Belle and Sebastian

Belle and Sebastian geven gas. Deze zomer bracht frontman Stuart Murdoch nog de filmversie uit van zijn God Help The Girl-musical, in oktober volgt de vinyl-uitgave van de gehele discografie van zijn groep en als kers op de taart viel vandaag de aankondiging van hun nieuwe plaat binnen, die Girls in Peacetime Want to Dance zal heten.

De Schotse band Belle and Sebastian komt na vier jaar met de langverwachte opvolger van The Third Eye Center. Girls in Peacetime Want to Dance werd gemaakt door grote namen als Ben J. Allen III (die we kennen van onder andere Animal Collective en Gnarls Barkley) en mixer Tony Doogan achter de knoppen, en zal op 19 januari in de winkel liggen.

Er is helaas nog niet te veel info beschikbaar over de nieuwe plaat. Wel kan je al een korte albumtrailer bekijken. Behalve wat studiobeelden van het opnameproces in Atlanta, kan u op de achtergrond ook flarden nieuwe muziek herkennen. Wie maar niet genoeg krijgt van Belle and Sebastian kan ook naar hartelust studio-plaatjes kijken op hun Instagram. Bekijk de trailer hier:

Wie hen snel live aan het werk wil zien, zal toch even onze landsgrenzen moeten oversteken richting Frankrijk. Op 31 oktober spelen ze namelijk op het Pitchfork Music Festival te Parijs. Meer tourdata zullen maandag bekend gemaakt worden.

En dan is er dus nog goed nieuws voor de vinyl-fanaten , want vanaf 7 oktober zal de gehele discografie van Belle and Sebastian verkrijgbaar zijn op LP. Meer info vind je op de officiële website .

(ld)

Matador Records

Homepage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − zes =