Nieuw gezoem met Hookworms’ ‘The Hum’

Hummm … Neen, dit is geen meditatieoefening, wel de bekendmaking van het nieuwe werk van Hookworms. Anderhalf jaar na het geslaagde debuutalbum Pearl Mystic staat de band klaar met zijn volgende plaat: The Hum. Ook de nieuwe drummer JN drukte er zijn stempel op.

Waar Pearl Mystic een mix van genres geslaagd combineerde – punk, garage rock … om er maar een paar te noemen – wordt The Hum op de markt gebracht als een poppy en positief album, melodieuzer en strakker dan het debuut. Producer, zanger en keyboardspeler MJ, schiet daarmee gericht op doel, want intussen is het voor hem een stuk duidelijker geworden wat de fans van Hookworms verwachten.

En wat met de albumtitel? In het persbericht ontdekken we dat die hum verwijst naar “invasive, low-frequency drones” die 11 procent van de wereldbevolking zou teisteren. Volgens de jongens kunnen we deze “drones” vergelijken met het geluid van de band. Een aha-erlebnisje, zowaar.

De plaat is beschikbaar vanaf 10 november, op cd, vinyl en digitaal. Er komt ook een luxe-editie, inclusief fancy jasje, enkele nieuwe nummers en een MP3-download. Sta je graag als eerste in de rij om The Hum te ontdekken, dan kan je pre-orderen via Weird World of iTunes.

Tracklist:

  1. “The Impasse”
  2. “On Leaving”
  3. “iv”
  4. “Radio Tokyo”
  5. “Beginners”
  6. “v”
  7. “Off Screen”
  8. “vi”
  9. “Retreat”

Benieuwd? Warm je op met ‘”On Leaving”, de eerste single van het album:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − 7 =