Focusland IJsland kondigt eerste acts voor Eurosonic Noorderslag aan

In 2015 zal IJsland het focusland van Eurosonic Noorderslag zijn en vandaag kondigde Iceland Music Export aan dat Kaelo, Kiasmos, Rökkurró en Samaris zijn bevestigd als de eerste IJslandse acts die op Europa’s belangrijkste conferentie en live showcasefestival zullen optreden.

Erkend voor de diepgang en innovatie van hun lokale muziektalent – belichaamd door bands als The Sugarcubes, Sigur Ros, Of Monsters & Men en festivals zoals Iceland Airwaves, dat elk jaar duizenden muziekfans trekt – beleefde IJsland de laatste tijd een grote toename van internationaal succes. Tussen 2012 en 2013 zag men het aantal overzeese optredens van IJslandse artiesten meer dan verdubbelen.

De vier bands die zijn bevestigd voor Eurosonic Noorderslag zijn een goed voorbeeld van de diversiteit van muziekacts uit IJsland: varierend van de elektronische experimenten van Kiasmos en Samaris tot de indie pop-rock van Kaleo en Rökkurró.

De 29ste editie van Eurosonic Noorderslag zal plaatsvinden van 14 tot en met 17 januari 2015.

Alle info: www.eurosonic-noorderslag.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + 12 =