Glimps pakt uit met eerste lading namen

Midden december slaat Glimps opnieuw zijn tenten op. De hele Gentse binnenstad wordt dan weer overspoeld door het allerbeste dat de Europese muziekscene zowel voor als achter de schermen te bieden heeft. Voor het eerst zal Glimps drie dagen duren in plaats van twee, namelijk van 11 tot en met 13 december. De eerste namen bewijzen dat het festival opnieuw een staalkaart aan Europees toptalent kan presenteren.

Glimps presenteert net als Eurosonic het allerbeste van de Europese muziekscene, zij het op kleinere schaal. De optredens vinden plaats op verschillende locaties in de Gentse binnenstad. Deelnemende concerttempels zijn o.a. Handelsbeurs, Charlatan en Lakenmetershuis.

Onbekend is onbemind. Aan Glimps dus om je wat vers talent onder je neus te duwen. Het Deense Blaue Blume speelde deze zomer al een overtuigende set als te ontdekken band op AFF in Genk. In december komen ze terug in het fijne gezelschap van andere ruwe bolsters zoals er zijn: JoyCut (IT), Rina Mushonga (NL/ZW), I Will I Swear (BE), Sleepers’ Reign (BE), Vuurwerk (BE), Paon (BE), Hydrogen Sea, The Wands (DK), Aloa Input (DE), Children (DE), Nvmeri (SK), Comausaure (FR), Bajzel (PL), SVPER (ES), Sea Change (NO), Black Lizard (FI), GOSTO (NL), The Away Days (TR), The 45’s (UK), Tenfold Rabbit (EE), Nordmann (BE), Black Flower (BE) en Ragini Trio (BE).

Glimps verkocht al heel wat tickets nog voor er namen bekend waren. Deze Early Bird Tickets zijn nog een tweetal weken te koop, en kosten 20 euro. Vanaf oktober start Glimps met de verkoop van dagtickets en combitickets aan normaal tarief. Een dagticket kost dan 15 euro in voorverkoop, voor het hele weekend betaal je 25 euro.

Voor het grote publiek gaat Glimps over het ontdekken van nieuwe muziek in een gezellig kader. Achter de schermen vindt er elk jaar echter ook vanalles plaats. Glimps is namelijk ook een conferentie. Uit alle hoeken van de wereld komen muziekprofessionals naar Gent afgezakt om te debatteren, te netwerken, en artiesten te scouten. De concrete invulling van de conferentie wordt pas in de komende weken bekendgemaakt, maar intussen is al duidelijk dat bijvoorbeeld Phil Taggart van BBC Radio 1 er zal spreken, en er ook vertegenwoordigers van bookingskantoor Coda Agency en showcasefestival South By South West (allebei wereldspelers) aan de conferentie zullen deelemen.

Alle info: www.glimpsgent.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + 8 =