AFF en Natuurpunt planten opnieuw Absolutely Free Forest

Absolutely Free Festival kende vorige maand opnieuw een topeditie. Het festival doneert dan ook dit jaar weer zijn entreegeld aan Natuurpunt, waardoor er opnieuw een stukje fauna en flora in ere hersteld wordt.

Op 1 & 2 augustus kreeg AFF ruim 7500 bezoekers, bijna 35 verschillende artiesten, 250 vrijwilligers en tientallen partners over de vloer. Meer dan ooit stond AFF in het teken van duurzaamheid: u kreeg als bezoekers ook nu de keuze (minstens) 3 gebruikte batterijen of zaklampen in te leveren of 3 euro te sponsoren aan de Absolutely Free Forest-campagne.

Onder de vlag ‘Absolutely Free Forest’ doneert AFF jaarlijks het opgehaalde entreegeld aan Natuurpunt. Daarmee draagt het festival bij aan de aankoop, aanplanting of het onderhoud van een stukje natuurgebied.

Terwijl u het in 2012 mogelijk maakte een natuurgebied in Dilsen-Stokkem te onderhouden, kon Natuurpunt in 2013 zelfs 1455 m2 AFF-bos aanplanten! Dit jaar kiest AFF ervoor om de aankoop en het onderhoud van een natuurgebied in de Genkse Stiemerbeekvallei te sponsoren. Het gebied is maar liefst 2,7 hectare groot en wordt beheerd door festivalpartner Natuurpunt. In de toekomst zal Natuurpunt er de kleurrijke fauna en flora in ere herstellen en zal het gebied nog meer publiek toegankelijk worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + 1 =