Prince breekt stilte met twee nieuwe albums

Na een geslaagde doortocht met dito aftershows in ons land in het voorjaar, brengt Prince in het najaar twee nieuwe albums uit. Plectrumelectrum en Art Official Age zijn vanaf volgende maand beschikbaar, maar kunnen nu al online besteld worden.

Prince is hot dezer dagen. Na een geslaagde doortocht in het Sportpaleis en drie lang geanticipeerde en uiteindelijk andermaal verbluffende aftershows in de Botanique komt hij volgende maand met twee nieuwe albums. Niet een, twee. Hoewel het debat open is of nieuwe begeleidingsband 3RDEYEGIRL een meerwaarde is voor ’s mans werk – de band is enkel aanwezig op Plectrumelectrum, Art Official Age wordt een solo-initiatief – betekent de duorelease alvast een partiële terugkeer naar ‘s mans hoogdagen. Beide albums worden namelijk uitgebracht door Warner Bros. Records, Prince originele label.

Anders dan veel generatiegenoten heeft Prince ook het laatste decennium nog genoeg artistiek hoogstaand werk – Musicology, Planet Earth – uitgebracht om met recht en rede uit te kijken naar de duorelease.

Art Official Age belooft een amalgaam van soul, R&B, funk en een stemgeluid om U tegen te zeggen te worden, daar waar Plectrumelectrum, waaruit tijdens de recente tour al uitvoerig werd geplukt, vooral de verdienste van 3RDEYEGIRL als punkrockband centraal moet stellen. Noblesse Oblige om zeggen dat vooral de eerste release ons erg zal benieuwen.

Een en ander ligt in de winkelrekken vanaf 26 september.

Art Offical Age:

 1. Art Official Cage
 2. Clouds
 3. Breakdown
 4. The Gold Standard
 5. U Know
 6. Breakfast Can Wait
 7. This Could Be Us
 8. What It Feels Like
 9. Affirmation I & Ii
 10. Way Back Home
 11. Funknroll
 12. Time
 13. Affirmation Iii

Plectrum Electrum:

 1. Wow
 2. Pretzelbodylogic
 3. Aintturninround
 4. Plectrumelectrum
 5. Whitecaps
 6. Fixurlifeup
 7. Boytrouble
 8. Stopthistrain
 9. Anotherlove
 10. Tictactoe
 11. Marz
 12. Funknroll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + veertien =