Robin Williams (63) overleden

Acteur Robin Williams werd dood aangetroffen in zijn huis in San Francisco. Hij was 63 en zou zelfmoord hebben gepleegd.

Williams begon zijn carrière in de jaren zeventig op de planken, als standup comedian en mimespeler, voordat hij werd ontdekt door producent Gary Marshall, die hem castte in de sitcom Mork and Mindy. In de jaren tachtig schakelde hij over naar een succesvolle filmcarrière, met onder andere Good Morning Vietnam, Mrs. Doubtfire, Dead Poets Society en zijn memorabele stemmenwerk in de Disney-animatiefilm Aladdin. Zijn vocale rol als “Genie” betekende trouwens het begin van de tegenwoordig courante casting van celebrity voices voor tekenfilms.

In de jaren negentig en 2000 werden zijn succesvolle komische rollen zeldzamer (The Birdcage was een uitzondering), maar viel hij wel op in verrassende dramatische rollen, in Good Will Hunting, waarvoor hij een Oscar won, Christopher Nolans Insomnia en Mark Romaneks One Hour Photo. Hij bleef ook steeds standup comedy doen.

Williams had een jarenlang probleem met drank en drugs en keerde eerder dit jaar nog terug naar een ontwenningskliniek, naar eigen zeggen om zijn “rehab te finetunen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − 5 =