Illuminine: het IJslands avontuur van Kevin Imbrechts

Omdat het ook wel eens anders mag, komt Kevin Imbrechts, frontman van de Belgische rockband Mosquito, met een nieuw, melancholischer project Illuminine. En waar beter om zo’n door onder andere Nils Frahm, Olafur Arnalds en A Winged Victory For The Sullen beïnvloed project te mixen dan in IJsland onder auspiciën van Birgir Jon Birgisson van Sigur Rós? Vanaf volgende kunt u het proces exclusief volgen op enola.be.

Opdat de buitenwereld de plaat zo min mogelijk zou beïnvloeden, begon Imbrechts Illumine in de anonimiteit van zijn slaapkamer. Ondertussen verliet hij die schaduwen, besloot samen te werken met producer Christophe Vandewoude (die we kennen van Isbells en Marble Sounds) en trekt hij voor de laatste loodjes dus naar IJsland. Daar wordt sinds zaterdag de laatste mixing verzorgt onder het toeziend oog van Birgir Jon Birgisson, de sound engineer van Sigur Rós. Het afgewerkte album wordt verwacht in het voorjaar van 2015.

Illuminine wordt beschreven als “serene en bevlogen eenvoud, voorzichtig afgekruid met melancholie”. Oordeelt u zelf maar, met behulp van deze demo teaser:

Meer weten over Kevin? Geen probleem, want Imbrechts zal geregeld een dagboekfragment posten op enola.be over zijn IJslandse avonturen en verdere vorderingen van de plaat. We’ll keep you posted.

(ld)

Zealrecords

https://www.facebook.com/illuminine

http://instagram.com/illuminineband

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + 12 =