ENOLA VI.BE: Cordyceps

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Cordyceps.

Whatever happened to IDM? Met de recente overstroming aan ongeïnspireerde EDM lijkt het geschifte broertje van de dansmuziek wat meer naar de achtergrond verdwenen. Niet zo bij Cordyceps, een Limburgs duo dat de geest van Aphex Twin in leven houdt door hyperkentische breaks, clicks en cuts aan atmosferische gitaar-, bas- en synthlagen uit de postrocktraditie te koppelen. In een track als “Key Agitator Index” horen we 65daysofstatic rondwaren, maar dan met meer subtiliteit en variatie en minder in your face agressie. Ook “BCC1869” en “Monopoly on Violence” verenigen de werelden van math rock, glitch en (gematigde) breakcore in een best opwindend amalgaam, hier en daar opgeleukt met allerhande vocale samples. Niet altijd even evidente muziek, maar wel songs die steeds weer boeiende hoeken ronden en ons op het puntje van onze stoel houden doorheen al die wendingen. Bovendien maakt Cordyceps deze muziek door een koppeling van live instrumenten aan laptopelectronica, wat ons best benieuwd maakt naar hoe dit live gebracht wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zes + een =