Naar wonderland met de Counting Crows

Voor wie het zich misschien afvroeg: ja, de Counting Crows bestaan nog. Toegegeven, na een leuke maar iet of wat overbodige coverplaat Underwater Sunshine in 2012 en een rampzalige live plaat van vorig jaar, zou je het al eens durven vergeten. Eindelijk dus gaan Adam Duritz en gezelschap eindelijk nog eens met eigen werk de boer op.

Het werd tijd, de laatste plaat met origineel werk, het aartsdonkere en vaak innemende Saturday Nights And Sunday Mornings dateert alweer van 2008. Net zoals de tweede helft van die plaat, werd ook deze Somewhere under wonderland door Brian Deck (Iron & Wine, Josh Ritter) geproduceerd. Het resultaat zou een genuanceerdere kijk in het chaotische hoofd van Adam Duritz moeten zijn, met, naast de gebruikelijke miserie en hartzeer, ook teksten over aliens en Elvis (!).

Het kleinood werd opgenomen vorig jaar in New York, telt ochère negen liedjes en kan vanaf 2 september in uw gretige handjes belanden in verschillende speciale edities met vinyls, T-shirts, boeken en lithografen met het prachtige artwork van Felipe Molina. Vooruitgestuurde (8 minuten durende!) smaakmaker “Palisades Park” deed ons onmiddellijk denken aan Bruce Springsteens “Jungleland” of “We Belong Together” van Rickie Lee Jones, het beste van de Counting Crows in een dol acht minuten zomerepos vol nostalgie, rinkelende gitaren en meerstemmigheid zoals alleen de Counting Crows ons daarvan kunnen bedienen. Onze soundtrack voor de zomer ligt in ieder geval al vast.

De bijbehorende kortfilm geregisseerd door Bill Fishman, platenhoes en tracklist vindt u hieronder, zoals het hoort.

Wie de Counting Crows live aan het werk wil zien, krijgt zijn kans op 17 november in de AB.

  1. Palisades Park
  2. Earthquake Driver
  3. Dislocation
  4. God Of Ocean Tides
  5. Scarecrow
  6. Elvis Went To Hollywood
  7. Cover Up The Sun
  8. John Appleseed’s Lament
  9. Possibility Days

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + twintig =