Absolutely Free festival voegt met JFJ en 30.000 Monkies nog meer talent toe

Vijf weken resten ons nog tot een nieuwe editie van Absolutely Free Festival zich aandient, maar tot dan heeft u nog enkele namen te goed. Vandaag voegen de organisatoren een reeks jonge talenten toe aan de affiche waaronder JFJ, 30.000 Monkies en Teen Creeps.

Met JFJ en Benefactors voegt AFF een voormalig Limbomania-winnaar en -finalist toe aan de line-up. Beide bands tekenen voor slimme indie-pop. Met Vice Club brengt de voorman van die andere Limbomania-winaar Polaroid Fiction, zijn nieuwe, op 80’s klanken geïnspireerde project naar Genk.

In de categorie ‘oordoppen aangeraden’ verwelkomt AFF Limburgse noiserock-jonkies 30,000 Monkies, Teen Creeps (de nieuwe uppercut-band van Bert ‘Horses’ Vliegen) en het voortreffelijke maar tongbrekende Hypochristmutreefuzz uit Gent.

Opwindende electronica komt verder nog aanwaaien vanuit Antwerpen. Humo’s Rockrally-finalist Samowar zal het XPRMNT-podium overspoelen met vervreemdende beats, synths en geloopte stemmen. DJ CRu (Radio Clash) zal ‘dag 2’ tot slot voorzien van een feestelijke afterparty.

AFF vindt plaats op 1 en 2 augustus op de site van C-Mine in Genk. Eerder werden onder meer Thurston Moore, Luke Slater, Fanfarlo, Yuck, Madensuyu, De Staat (NL), Robbing Millions, Warhola en The Prospects al bevestigd. Alle info: www.absolutelyfree.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × vier =