Xentrix vervolledigt affiche Alcatraz Metal Fest

Met de legendarische trashmetalband Xentrix heeft Alcatraz Metal Fest zijn affiche vervolledigd.

Als in 1989 ‘Shattered Existence’ verschijnt, is het alweer Roadrunner Records dat er als de pinken bij is om de band een contract aan te bieden als de demo, voorafgaand aan het debuutalbum, door Kerrang met een dikke 5 sterren beloond wordt. In eigen land gaat het hard voor Xentrix (o.a. support van Slayer in Wembley), maar ook het oude continent leert de band kennen. Uiteraard door de kwaliteit van die eerste plaat, maar tevens door de ep ‘Ghostbusters’, met onder meer een thrashbewerking van de soundtrack van de uiterst succesvolle gelijknamige film en een omstreden verhaal omtrent het al dan niet rechtmatig gebruik van het GB-logo.

Het eveneens formidabele tweede album (‘For Whose Advantage’ – ’90) en een toer met Annihilator, die de band ook naar onze contreien brengt, dragen bij aan het succes. Op ‘Kin’ (1992) smijt Xentrix het over een andere muzikale boeg. De fans haken grotendeels af en ook een ultieme poging, middels het in ’96 verschenen ‘Scourge’, blijkt een stuiptrekking en kan het tij niet keren. Xentrix valt, zoals het gros van de thrashbands in die periode, uiteen om tien jaar later voor een eerste keer terug samen op de planken te staan. De reünie is echter geen lang leven beschoren. In 2013 steekt Xentrix terug haar neus aan het venster en stapt de band de bus op voor een korte tour met Kreator en Evile. En zowaar begint deze legendarische band aan een derde leven met een plaats op het Briste Bloodstock in de zomer van 2013 als een nieuw hoogtepunt. Er zou zelfs aan nieuw materiaal gewerkt worden. Benieuwd of we daar op zaterdagmiddag in Kortrijk iets van te horen krijgen…

Alcatraz Metal Festival vindt plaats op 8 en 9 augustus op de terreinen van campus VIVES in Kortrijk met o.a. Marilyn Manson, Life Of Agony, Lacuna Coil, Arch Enemy en Channel Zero. Alle info: www.alcatraz.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + zeventien =