DOSSIER BLACK METAL :: The Rise And Fall Of Satan

Bij de term black metal denkt een mens steevast meteen aan corpse paint, satanisme, extreem rechtse ideeën, brandstichting en moorden. En dat Mayhem de ultieme band in het genre is, natuurlijk. Nochtans ontstond het genre al diep in de jaren tachtig bij bands die vooral gelabeld werden als speed, thrash of heavy metal. Hoe black metal uitgroeide tot een van de meest verfoeide in de muziekgeschiedenis leest u in dit dossier.

Dat de controverse begon in Noorwegen, nog altijd een gidsland in deze dingen, kan moeilijk ontkend worden. Maar zoals in elk genre waren er volgers trouwe volgers en rebellen over de hele wereld. U kent misschien de controverse die Liturgy veroorzaakte. Intellectuelen die black metal spelen: wie had zich 20 jaar leden durven inbeelden? De Verenigde Staten spelen in ieder geval een belangrijke rol in de (poging tot) heruitvinding van het genre. Maar er is meer, veel meer. Enola trok een van de duisterste hoofdstukken in de muziekgeschiedenis open en vond toch ook een aantal lichtpuntjes.

DOSSIER BLACK METAL

  1. Into The Pandemonium: Geboorte van een genre
  2. The Seventh Day Of Doom: Luim wordt dodelijke ernst
  3. In The Nightside Eclipse :: Het genre moet verkopen
  4. The Work Which Transforms God: Black metal, maar dan anders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 1 =