Bob Hoskins (71) overleden

Brits acteur Bob Hoskins is op dinsdag 29 april overleden aan een longontsteking. Hij was 71.

Hoskins raakte bekend in de late jaren zeventig, toen hij meespeelde in de BBC-serie Pennies from Heaven. Rond die tijd dook hij ook op in de befaamde BBC-televisieadaptaties van Shakespeare-stukken. In 1980 speelde hij een onvergetelijke rol als gedoemde gangster in de klassieker The Long Good Friday, met Helen Mirren. Daarna speelde hij de ene memorabele karakterrol na de andere, in onder andere Brazil, The Cotton Club, Mona Lisa (waarvoor hij Oscarnominatie kreeg), Mermaids, Hook, Nixon en Enemy at the Gates. Bij veel mensen zal hij wellicht altijd het best bekend blijven als Eddie Valliant, de chagrijnige privé-detective die in Who Framed Roger Rabbit ongevraagd natte kussen kreeg van een tekenfilmkonijn. De enige film waar hij naar eigen spijt van had, was de onfortuinlijke Super Mario Bros-verfilming.

Twee jaar geleden stopte Hoskins met acteren omdat hij aan de ziekte van Parkinson leed. Hij laat een vrouw en vier kinderen achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × vier =