Vaarwel Rimpelrock, welkom Summer Swing

Op zaterdag 9 augustus heeft op de Pukkelpopweide van Kiewit de eerste editie plaats van Summer Swing Hasselt. Het festival vervangt Rimpelrock en speelt zich af op drie verschillende podia: een Ambiance podium, een Pop Stage en een Family Stage. Namen zijn onder andere: Ozark Henry, Level 42, The Broken Circle Bluegrass Band, Lady Linn en Urbanus & De Fanfaar.

Rimpelrock komt niet terug in 2014. Vorige editie was de laatste van het medioren- en seniorenfestival. Rimpelrock wordt vervangen door Summer Swing Hasselt: een nieuw evenement op zaterdag 9 augustus op de Pukkelpopterreinen. Dat nieuws werd vandaag door organisator Chokri Mahassine bekendgemaakt: “Rimpelrock stopt, dat klopt. In 2002 waren we de eerste om met zo’n festival te beginnen, maar ondertussen zijn er veel gelijkaardige initiatieven. Een goede zaak voor onze Belgische artiesten en de actieve vijftigplussers, maar het wordt moeilijk om je op die manier nog te onderscheiden. Als muziekaffiches onderling inwisselbaar worden, dan moet je, zeker als pionier, je conclusie durven trekken. Samen met o.a. Stad Hasselt hebben we de afgelopen maanden gebrainstormd over nieuwe invalshoeken. We hebben ons oor ook discreet te luisteren gelegd bij Rimpelrockfans en de kritische noten op o.a. Facebook goed in de gaten gehouden”, klinkt het.

Summer Swing Hasselt wordt een totaalbeleving waar gezellig samen zijn met het gezin, de familie en vrienden centraal staat. Er wordt gemikt op zowel kinderen als hun ouders en grootouders. De muzikale invulling gaat van kindermuziek tot teenpop en van schlager tot rock. Chokri Mahassine: “We vatten Summer Swing Hasselt op als een muzikaal pretpark. Met toffe, originele verrassingen zowel op als naast de podia.”

Summer Swing telt drie podia. De Pop Stage herbergt onder meer De Held, Zornik, Lady Linn, Flip Kowlier, The Broken Circle Bluegrass Band, Ozark Henry en Level 42. De Family Stage wordt druk bemand door onder andere 5th Avenue, Ian Thomas, Bandits, Slongs Dievanongs, Jukebox For Kids, De Bende & Mega Mindy, De Ketnetband & Fabian, Urbanus & De Fanfaar en K3. Joe Hardy, Robby Longo, Luc Steeno, Bart Kaëll, Laura Lynn, De Romeo’s, Willy Sommers en Will Tura vullen het programma van het Ambiance Podium in.

Tickets zijn vanaf maandag 12 mei online te koop en kosten 28 euro (incl. kosten). Voor kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar betaal je 18 euro (incl. kosten) en kinderen jonger dan 3 mogen gratis binnen.

Summer Swing vindt plaats op zaterdag 9 augustus op het Pukkelpopterrein in Kiewit (Hasselt). Alle info: www.summerswing.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 + een =