Mickey Rooney (93) overleden

Legendarisch acteur Mickey Rooney is gestorven op zondag 6 april. Hij was 93.

Rooney werd geboren in een vaudeville-familie en verscheen dan ook al praktisch vanaf zijn geboorte op het toneel. In de filmwereld werd hij één van de eerste kindsterren: hij lag onder contract bij MGM en kon op die manier zijn populariteit uitbouwen. Zijn grootste successen scoorde hij in de jaren veertig, in een reeks muzikale komedies, waarin hij optrad met Judy Garland. Toen hij ouder werd, had hij het moeilijker om zijn carrière op stoomkracht te houden, met een aantal flops in de jaren vijftig en zestig. In 1962 verklaarde hij zichzelf bankroet.

Rooney bleef echter acteren, praktisch tot aan zijn dood. Zo had hij in 2011 nog een cameo in de ‘Muppet’-film. Met meer dan 80 jaar in de filmbranche, staat te boek als één van de meest langdurig actieve acteurs in de geschiedenis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − 8 =