Thé Lau terminaal; The Scene neemt afscheid

Zelfs helden zo knoestig als een oude eik kunnen geveld worden. Gisteren raakte het nieuws bekend dat Thé Lau, die vorig jaar met keelkanker was gediagnosticeerd, ondertussen “uitbehandeld” is. De dokters geven hem nog zes tot negen maanden te leven, en dus neemt The Scene kort voor de zomer voor altijd afscheid.

Dat Thé Lau kanker had was vorige zomer bekendgemaakt, maar toen klonk een persmededeling nog strijdlustig. “Het is hoogstwaarschijnlijk goed te behandelen. Dat moet ook wel, want ik heb nog wat noten op mijn zang, en een boek in de maak. Als mijn stemming een weerbericht zou zijn, luidde dat als volgt: zonnig, met af en toe een bui.” Aanvankelijk leek die ingesteldheid meer dan terecht, en het leek er even naar dat hij de ziekte wel degelijk onder de knoet had gekregen. Tot er toch opnieuw uitzaaiingen in de longen werden vastgesteld; onbehandelbaar, en dus was het verdict bikkelhard.

Niet dat Thé Lau zonder buiging het podium zal verlaten. “Ik wil sterven op de planken”, coverde hij ooit Clouseau, en dus komt er nog een laatste, korte afscheidstournee. Eerst met een al te laat debuut op Pinkpop, later, eind juni, met concerten in Paradiso en de Ancienne Belgique. Waarna het doek zal vallen over The Scene, de beste Nederlandstalige rockgroep aller tijden, misschien zelfs met de woorden van hun pakkende “Feest”: “het feest is geëindigd zoals het begon lach nog eenmaal voor mij, wees tevreden / Jij was zo mooi, jij was prachtig, maar jij hebt je strijd nu gestreden”

Concerten:

  • 7 juni: Pinkpop, Landgraaf
  • 17 juni: Paradiso, Amsterdam
  • 21 juni: Ancienne Belgique, Brussel

undefined

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + 14 =