Fans redden Rock Herk

Rock Herk heeft een uitstekende fanbasis. Het festival was op sterven na dood na enkele uitgeregende edities maar dankzij een uniek crowdfundingproject hebben trouwe bezoekers en sympathisanten het festival (voorlopig) kunnen redden. Een nieuwe editie is in de maak.

Enkele weken geleden startte de organisatie achter Rock Herk met een uniek crowdfunding-project. Het oudste alternatieve muziekfestival van het land riep alle fans op, om een klein bedrag te investeren, en samen te zorgen voor voldoende budget om Rock Herk opnieuw te lanceren. Op die manier probeert de groep vrijwilligers achter het festival, op haar eigenste manier, het hoofd te bieden aan de steeds stijgende kosten die gepaard gaan met de organisatie van een festival. Samen met een externe partner werd exclusief voor Rock Herk een nieuw crowdfunding-platform ontwikkeld onder de naam We Are Rock Herk.

Met nog een 10-tal dagen te gaan bereikte het crowdfunding-project vanochtend het beoogde doel van 50.000 euro. Daarmee is vzw Rock Herk, één van de eerste organisaties in België, die een crowdfunding-project op zulke schaal succesvol weet af te ronden. Het belangrijkste is uiteraard dat de organisatie op deze manier voldoende zekerheid heeft, om in 2014 een nieuwe editie van het festival op poten te zetten.

Deelnemen aan het project kan nog tot 10 april. Op de officiële website van Rock Herk vind je alle voorwaarden. De pakketten van 32 euro zijn nog maar beperkt beschikbaar en zullen in de loop van de komende dagen uitgeput raken.

De 32ste editie van Rock Herk vindt plaats op 18 en 19 juli 2014 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad. Meer nieuws over het festival volgt binnen enkele weken.

Alle info: www.rockherk.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier + zes =