Antwerp Metal Fest pakt uit met eerste namen

Naast een kathedraal, twee voetbalploegen en een verkeersinfarct heeft Antwerpen sinds vorig jaar ook een eigen metalfestival. En niet van de minste: met een mooie affiche, een democratisch prijzenbeleid en schitterend weer konden de organisatoren van Antwerp Metal Fest een meer dan geslaagd debuut op hun conto schrijven. Dit jaar werd meer van hetzelfde beloofd. Ze zijn in ieder geval niet slecht begonnen.

Het recept van Antwerp Metal Fest is even eenvoudig als ingenieus: bouwen op een solide basis van lokaal Belgisch talent en afwerken met enkele grote internationale namen. Ook dit jaar is dat weer niet anders. Van de 9 namen die vandaag werden bekend gemaakt zijn er zes van eigen bodem, met name KomaH, Spoil Engine, Pushed Too Far, Marche Funèbre, Your Highness en Aborted. Verder werden het Nederlandse Izegrim en Evergreen Terrace uit de USA aan de affiche toegevoegd. Maar het is vooral headliner en thrashmetalicoon Exodus dat de aandacht trekt.

Exodus kan beschouwd worden als één van de wegberijders van de legendarische Bay Area Thrash, die midden jaren 80 met bands als Slayer, Testament en Metallica stormgewijs de wereldwijde metalwereld veroverde. Gitarist Gary Holt startte de band met een toen volslagen onbekende Kirk Hammett, die echter al snel naar Metallica vertrok. Hun debuutplaat Bonded By Blood geldt tot op vandaag nog steeds als thrashmetal-mijlpaal. Holt heeft er sinds kort een tweede baantje bij als gitarist bij Slayer na het overlijden van Jeff Hanneman, dus veel toeren met Exodus zal er even niet in zitten. De band speelt dan ook haar enige Belgische concert dit jaar op Antwerp Metal Fest

Antwerp Metal Fest vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 juli in het Bouckenborghpark in Merksem. Tickets kosten €15 per dag, of €20 voor twee dagen in voorverkoop. Niet twijfelen, of oep a bakkes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 + 14 =