Ook Damon Albarn naar Rock Werchter

Bij Rock Werchter werd gisteren Damon Albarn toegevoegd aan het programma van donderdag 3 juli. De frontman van Blur staat geprogrammeerd als hoofdact in KluB C.

Damon Albarn is de muzikale superman van de 21ste eeuw. Al valt dat misschien niet zo hard op. De reden daarvoor is zijn hoge productiviteit wellicht. De Brit doet zoveel dat het nog nauwelijks te volgen valt: rock, opera, Afrikaanse muziek… Het is altijd interessant en straf. Plus: Albarn wordt beter met de jaren. Hij is in de eerste plaats bekend als frontman van Blur, de groep die vorig jaar nog zo fantastisch tot ontlading kwam in Werchter. Hij was in Werchter trouwens ook al aanwezig met The Good, The Bad and The Queen (2007). Zijn grootste commerciële successen behaalt hij echter met Gorillaz. Het tweede album ‘Demon Days’ (2005) is een hoogvlieger langs beide kanten van de Atlantische Oceaan. Na meer dan 20 jaar in de frontlijn brengt Albarn nu een eerste album uit onder eigen naam. ‘Everyday Robots’ (2014) is, zegt hij, een mengeling van folk en soul.

Damon Albarn deelt op donderdag 3 juli alvast de affiche met Metallica, Placebo, Skrillex en Dropkick Murphys.

Dropkick Murphys zullen op donderdag 3 juli een spoor van ongebreideld plezier door Werchter trekken. The Naked And Famous laten op vrijdag 4 juli hun catchy electropop op het festival los. Op zaterdag 5 juli worden Agnes Obel en Imagine Dragons aan het programma toegevoegd. Metronomy en Passenger geven present in Werchter op zondag 6 juli. Goed de helft van de affiche is nu bekend gemaakt. Meer namen volgen binnenkort.

Rock Werchter is er van 3 t/m 6 juli. Alle info: www.rockwerchter.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − elf =