Mastodon toegevoegd aan affiche Pinkpop

Op Pinkstermaandag 9 juni maakt Mastodon zijn opwachting op de Mainstage van Pinkpop in Landgraaf. Dat heeft de organisatie gisteren bevestigd.

Mastodon heeft nog nooit iets volgens de standaard gedaan. Het kwartet uit Atlanta creëerde een decennium geleden een eigen hoogwaardig handelsmerk binnen de hardrock/metal scene toen andere bands de metal uit de jaren ’80 aan het herkauwen waren. De band bracht een serie complexe en meesterlijke conceptalbums uit en oogstte lof van gerespecteerde iconen uiteenlopend van Metallica tot The Melvins, van The Flaming Lips tot CeeLo Green en terug. In al die jaren is Mastodon uitgegroeid tot een van de meest creatieve, inventieve en opzienbarende bands in de wereld van de metal en bouwde ze een grote groep trouwe fans op. Met hun mix van mathmetal, sludge, progrock en 70’s hardrock hebben ze een basis gelegd voor de hardrock van de 21e eeuw.

In december lanceerde Mastodon haar eigen ‘Black Tongue Brew’ bier (een Double Black IPA) en maakte ze bekend dit jaar met een nieuw album te komen. Na een overdonderend optreden op de 3FM-Stage op Pinkpop 2012 maakt de band nu haar opwachting op de Mainstage op Pinkstermaandag.

Pinkpop vindt plaats van 7 t/m 9 juni in Landgraaf (NL) met eerder bevestigde acts Metallica, Arcade Fire, Rudimental, Avenged Sevenfold, Stromae, Ed Sheeran en Bastille. Alle info: www.pinkpop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf − een =