De harde ondergrond wurmt zich “Staalhard” naar boven

Er broeit iets in de underground. Reeds enkele jaren bloeit de Belgische metalscene als nooit tevoren. Hoog tijd om deze kwaliteit van eigen bodem op een piédestal te zetten, dachten een paar slimmeriken, en ze brengen volgende maand hun eerste compilatie uit: Staalhard 1

We begonnen het stilaan aan onze eksterogen te voelen. De laatste paar jaren struikelden we over de ene na de andere vaderlandse metal- en hardcorerelease waarvan onze monden openvielen. We zagen ook deze bands stilaan voor uit hun voegen barstende zaaltjes en jeugdhuizen spelen. Vooral het klinkende succes van Antwerp Metal Fest, met een grotendeels jonge, Belgische affiche was een teken aan de wand dat de underground op uitbarsten stond.

Staalhard wil voor dit plaatselijk talent een lans breken, en haalt de beste paarden van stal om een stormloop richting doorbraak te forceren. Op 25 januari spelen tien up-and-coming metal- en hardcoreacts ten dans in het Antwerpse Trix, waar eveneens de eerste Staalhard-compilatie op posh vinyl en dito artwork zal worden voorgesteld. Want metal en vinyl: dat gaat hand in hand

De bands op Staalhard 001: Black Swarm, Your Highness, Voltrage, Cheap Drugs, Lothorian, Toxic Shock, VVOVNDS, Powerstroke en SH.TG.N. Wij zijn alvast onze living pogo-proof aan het maken.

De kick-off van Staalhard vindt plaats op 25 januari 2014 in Trix, en is helemaal gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − dertien =