Joan As Police Woman brengt klassiekers

Na een moeilijkere periode lijkt het erop dat Joan Wasser haar weg heeft gevonden naar het geluk. Het aanvankelijk melancholische werk dat ze als Joan As Police Woman leverde, werd met het heroplevende The Deep Field afgelost. Die trend zet ze nu door met haar vierde album The Classic, uit op 10 maart. De titeltrack, samen met een ‘classic’ video, liet ze ook meteen los.

Het resultaat kwam er nadat Wasser haar persoonlijke problemen probeerde aan te kaarten, en op te lossen. “Ik heb me nog nooit beter gevoeld in mijn leven”, klinkt het na dat zuiveringsproces. Classic zou daarvan het bewijs moeten zijn. De titeltrack met zijn onmiskenbare 50s/60s vibe werd gemaakt in samenwerking met singer-songwriter Joseph Arthur, die zorgde voor de doo-wop bas. Amerikaans beat-box talent Reggie Watts is ook van de partij. In plaats van het producen over te laten aan de reguliere producer van dienst, Bryce Goggin, wilde de chanteuse de touwtjes zelf in handen nemen: “Ik wilde mezelf uitdagen. Op plaat klinkt de band gewoonlijk meer ingehouden en verfijnder dan als we live spelen. We wilden dus die energie vastleggen en besloten om de plaat zelf op te nemen.”

The Classic:

 1. Witness
 2. Holy City
 3. The Classic
 4. Good together
 5. Get Direct
 6. What Would You Do
 7. New Year’s Day
 8. Shame
 9. Stay
 10. Ask Me
 11. Your Song

“The Classic”:

Joan As Police Woman speelt op 16 maart in de AB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − 3 =