Ook José James op Gent Jazz Festival

José James speelt op 19 juli op Gent Jazz Festival 2013 (11 tot 21 juli, Bijlokesite). Eerder werden voor die dag reeds Jamie Cullum en Valerie June aangekondigd. Met de toevoeging van José James is het programma voor die dag volledig. Zondagavond gaf hij nog een schitterend concert in een uitverkochte AB.

Op zijn nieuwe plaat ‘No Beginning No End’ profileert José James zich als een nieuwe soulman. Hij bouwt verder op een muzikale erfenis van Ray Charles over Marvin Gaye tot Lou Rawls en Maxwell maar schurkt daarbij ook graag tegen R&B-vernieuwers als Frank Ocean aan. Hij brengt feelgood souljazz, gekruid met dub, rhythm ‘n’ blues en zachte hiphop. In zijn new soul, geven gulle basdrums en droge, knisperende snaredrums de toon aan. Hij kiest voor minimalistische hiphop à la J Dilla en laat zijn stem drijven op lome, seksueel geladen funk, met ophitsende orgels en trompetten. Hier is een zanger aan het werk met overschot aan flair, relaxed en met meer soul dan een ontketend gospelkoor.

Met de Garden Stage voegt Gent Jazz Festival een nieuw, tweede podium toe aan het festivalterrein. Op 12, 13, 14 en 18 juli staan daar Belgische topbands en absoluut te ontdekken artiesten van elders. Onder meer Salvatore La Rocca (met de terugkeer van Erwin Vann), Cécile McLorin Salvant, Nicolas Thys Trio, WOFO &, LABtrio en het Raphaël Imbert Quartet zullen daar te zien zijn. De Garden Stage is toegankelijk voor alle bezoekers en biedt een grote muzikale verrijking en verdieping.

Vanaf 2013 krijgt Jong Jazztalent, de jongerenwedstrijd van het festival, een andere invulling. Het doel is om jaarlijks een band in de gelegenheid te stellen om een bijzonder project te realiseren. Het project is vrij te kiezen; opnames, arrangementen, gastmusici… De organisatie staat open voor alles. Jong Jazztalent Gent wil hiermee blijvend de kwaliteit van samenspel en groepsdynamiek stimuleren. Wat valt er te winnen? Er wordt een maximaal budget van 10.000 euro vrijgemaakt om het project te realiseren. Het totale traject duurt maximaal één jaar en wordt in nauw overleg met de organisatie tot stand gebracht. Meer info: www.gentjazz.com/nl/programma/jong-jazztalent/

Info en tickets: www.gentjazz.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − vier =