Suikerrock komt met Joe Cocker en Katie Melua

Op zondag 28 juli sluit Joe Cocker het stadsfestival Suikerrock af. Nog voor die dag werd vandaag ook de komst van Katie Melua bevestigd.

Joe Cocker werd wereldberoemd dankzij zijn unieke rauwe stem en zijn hartstochtelijke muziek. Sinds zijn doorbraak, de Beatles cover ‘With a little help from my friends’ in 1969, is hij één van de meest succesvolle en populaire artiesten ter wereld. In zijn lange carrière mocht hij reeds verschillende platina platen, Grammy Awards, Golden Globes, Academy Awards en een OBE achter zijn naam schrijven.

Op Suikerrock is Cocker te zien met een nieuwe plaat – ‘Fire It Up’ – achter de kiezen. Naast nieuwe nummers brengt de wereldster ook zijn grootste klassiekers zoals ‘You can leave your hat on’, ‘Unchain my heart’ en ‘Up where we belong’ mee naar Tienen.

Eveneens bevestigd voor zondag 28 juli is de Brits-Georgische Katie Melua, met wie de wereld kennis maakte in 2003 dankzij haar zachte en sixties getinte stem. Katie liep school aan de befaamde Brit School For Performing Arts & Technology, de kweekvijver van heel wat muzieksterren. De grote doorbraak komt in 2005 wanneer ze haar tweede album ‘Piece by piece’ op de markt brengt. De single ‘Nine Million Bicycles’ wordt een wereldhit van formaat waardoor Melua aan zelfvertrouwen wint en haar succes al haar verwachtingen overtreft. Gouden en platina albums blijven elkaar opvolgen, met als gevolg ook uitverkochte zalen van het kaliber Vorst Nationaal.

De 27ste editie van Suikerrock vindt plaats op donderdag 25, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli in het centrum van Tienen met o.a. Sting, Kaiser Chiefs, James Morrison, Bush, Within Temptation en Vista Chino. Alle info: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien + 8 =