Klinkers Festival pakt uit met Billy Bragg, Woven Hand, Múm en Tom McRae

Tussen 26 juli en 10 augustus vormt de Brugse binnenstad het decor voor veel muzikaal en ander vuurwerk. Onder meer Billy Bragg, Woven Hand en ‘t Hof Van Commerce laten van zich spreken tijdens Klinkers Festival.

Op de Burg presenteert Klinkers een aantal grotere én gratis openluchtconcerten. Tegen de achtergrond van het Brugse Stadhuis laten o.a. Billy Bragg, Woven Hand en ‘t Hof Van Commerce van zich spreken. Ook een aantal verrassende nieuwkomers komen zich hier bewijzen tijdens de Ethias Sessions: The Brandt Brauwer Frick Ensemble, The Souljazz Orchestra, Submotion Orchestra, Douglas Firs, …

Het stemmige binnenplein van het Gruuthusemuseum vormt opnieuw het decor voor Klinkers Intiem. Deze concertreeks bestaat dit jaar uit vijf atmosferische concerten, die gepresenteerd worden voor een zittend publiek: Tom McRae, Múm, Cuca Roseta, Compania Flamenca Maria Juncal en Accademia Del Piacere.

Naast de muziekprogrammering is er tijdens Klinkers ook plaats voor Openluchtbioscoop (29-30.07), Comedy, speels vermaak voor kinderen én ouders tijdens Klinkers For Kids (04.08), en live bands in een apart stukje Brugge met Klinkende Kroegen (07-08-09.08).

Op 10 augustus sluit Klinkers 2013 af met de 13e editie van BENENWERK ‘BALLROOM BRUGEOISE’, waarbij de binnenstad van Brugge verandert in één grote, kolkende dansvloer met 11 verschillende ballrooms in de meest uiteenlopende genres.

Klinkers Festival vindt plaats van 26 juli t/m 10 augustus. Info: www.klinkers-brugge.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 + negentien =