Hitspot zkt songwriter

Songwriters die hun smart met de wereld willen delen kunnen sinds kort deelnemen aan Hitspot. In deze songwriterwedstrijd gaat Musea Brugge op zoek naar de beste song rond het thema ‘afscheid’. Inschrijven kan nog tot 19 mei. En er vallen aardige prijzen te winnen.

“Schrijf uw eigen Egidiuslied” is zo’n beetje de boodschap. Waarom? Omdat de wedstrijd kadert binnen de expo Liefde & Devotie. Het Gruuthusehandschrift, nog tot 23 juni in het Brugse Gruuthusemuseum. “Egidius, waer bestu bleven”, iedereen bekend van de lang vervlogen lessen Nederlands, is het bekendste lied uit dat middeleeuwse handschrift.

En de prijzen zijn niet min. De winnaar van de vakjuryprijs krijgt een dagje studiotijd met Piet Goddaer van Ozark Henry. Hij laat zich daarvoor bijstaan door topsessiemuzikanten. Het nummer wordt afgemixt door Tim Bran, die eerder al werkte voor The Verve, La Roux en Kylie Minogue. Het nummer wordt ook naar radio gebracht op promosingle. De winnaar van de Knack Focus Publieksprijs ontvangt 1.250 euro aan cultuurtickets en een songwritercursus bij de Brugse muziekschool Metronoom.

Meer info: www.hitspot.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 + 18 =