Genk On Stage blijft gratis en pakt uit met Umberto Tozzi, Meuris en The Van Jets

Ondanks de onheilspellende berichten blijft het stadsfestival Genk On Stage ook dit jaar gratis. Bovendien palmt het festival opnieuw 3 dagen in op de festivalkalender en presenteert het vandaag zijn eerste namen met o.a. Umberto Tozzi, The Van Jets en Ewert & Two Dragons.

Umberto Tozzi zal op zaterdag 29 juni op de Headlinersstage staan. Deze Italiaanse wereldster stond al langer op het verlanglijstje van de organisatoren. Tozzi verkocht wereldwijd al meer dan 32 miljoen platen. Zijn grootste hits zijn ‘Gloria’, ‘Ti Amo’ en ‘Gente Di Mare’.

Op de eerste festivaldag, vrijdag, komt Meuris op datzelfde podium z’n nieuwe plaat ‘Mirage’ voorstellen. ‘Zondagskind’, de tweede single uit die nieuwe cd, is al enkele weken te beluisteren op de verschillende radiozenders.

Factor J, het podium voor het jonge volkje in het Evenementenpark, begint stilaan een begrip te worden. Op zaterdag 29 juni prijken The Van Jets er op de affiche. Vorig jaar verscheen hun nieuwe album ‘Halo’ en op dit moment is hun hit ‘Broken Bones’ niet uit de hitlijsten weg te slaan. ‘Big’ in hun thuisland Estland maar pas ontdekt in België: Genk On Stage haalt Ewert & The Two Dragons naar Factor J op zondag 30 juni. Deze jonge indiepopband speelde onlangs de Botanique nog plat. Bovendien ontvingen ze tijdens het showcasefestival Eurosonic de European Border Breakers Award voor meest belovende band. Momenteel wordt hun nieuwste single ‘Jolene’ grijs gedraaid op Radio 1.

Op zondag 30 juni sluit Raymond van het Groenewoud de Mainstreamstage af. Hiermee gaat Genk On Stage verder met de kleine traditie om het podium op de Fruitmarkt op zondag te laten afsluiten door een icoon uit de Nederlandstalige muziek. De vorige jaren was die eer aan Bart Peeters en Will Tura.

Alle info: www.genkonstage.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − zestien =