Philippe François and His Trust Fund

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Philippe François and His Trust Fund .

Antwerpse songwriter met een opvallend onconventioneel stemgeluid die met een bassist en tweede gitarist erg sfeervolle, vrij vloeiende composities schrijft. In “Black Box” neemt de band alle tijd om de song uiteen te zetten, tot op het punt dat François zijn songteksten begint neer te zetten waarop de band de song traag naar een climax drijft. Duister, met veel aandacht voor stilte en met een neiging naar het onconventionele weten ze zo de song moeiteloos zes minuten lang boeiend te houden. De live-opname van “Little Boy” in Bar Nadar laat horen dat de band die sfeer ook op het podium kan neerzetten. Van de drie composities hier is “Automatic Sun Letters” de vreemde eend in de bijt. Aan de oppervlakte lijkt het een pak opgewekter te zijn, maar toch zorgen ook ook hier details vanuit de tweede gitaar en bas voor eigenzinnige voetnoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 + 16 =