Eindejaarslijstje 2012 van Timon Van De Voorde

2012 werd een jaar waarin Hurricane Sandy onze platenkast overspoelde met muzikaal lekkers. Oude goden kwamen weer bovendrijven (Bobby Womack!), rotsen in de branding bevestigden (Efterklang!) en nieuwe bakvissen doken op aan de horizon (John Talabot!)

De prijs voor Muzikale Mozes gaat dit jaar echter naar de hippe vogels van Alt-J, die met hun debuutplaat An Awesome Wave een schokgolf doorheen muzikale wateren teweegbrachten. De (terechte) winnaars van de Mercury Prize voor beste Britse album van 2012 kapen ook hier de hoofdprijs weg, en waren de hype helemaal waard. Op naar ’13!

  1. Alt-J :: An Awesome Wave
  2. Bobby Womack :: The Bravest Man In The Universe
  3. iamamiwhoami :: kin
  4. Grimes :: Visions
  5. Beach House :: Bloom
  6. Dum Dum Girls :: End Of Daze EP
  7. John Talabot :: ƒIN
  8. Kendrick Lamar :: Good Kid, M.A.A.D. city
  9. Efterklang :: Piramida
  10. Death Grips :: The Money Store

Live kregen wij kippenvel van het engelengeluid dat door het leven gaat als Joanna Newsom (13 maart 2012, AB), de diva in Antony Hegarty (Antony and The Johnsons, 11 juli 2012 Gent Jazz), de wederopstanding on stage van Radiohead (18 oktober 2012, Sportpaleis), en krijgt de modder van Dour 2012 een speciale plaats tussen hart en huid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 − negen =