Editors kondigen nieuw album aan

Drie jaar na In This Light And On This Evening zal Editors een nieuwe plaat uitbrengen. In Nashville begint de Britse indierockband vanaf januari volgend jaar aan de nieuwe plaat. “Het is een rockalbum waarvan de songs over de harde kant van de liefde gaan”, vertelt zanger Tom Smith aan Scout London.

Smith haalde zijn inspiratie voor de nieuwe -voorlopig nog naamloze- plaat bij Arcade Fire en Bruce Springsteen. “Ik ben al jaren bezig over Amerikaanse alternatieve muziek en over hoeveel ik van R.E.M. hou. Maar het laatste album was voor ons experimenteel en zal meteen minder gecompliceerd zijn” klinkt het bij het Britse blad. “Het is een rockalbum waarvan de songs over de harde kant van de liefde gaan”. In Nashville, Tennessee, beginnen de opnames januari volgend jaar.

In april stapte gitarist Chris Urbanowicz uit de band. Urbanowicz zorgde voor het smoky en sprankelende geluid dat debuutalbum The Back Room zo levendig en tegelijkertijd ook zo zwaarmoedig maakte. Bovendien is Editors zonder hem en zijn obsessie voor Joy Division een andere band. “Op ons laatste album koos hij ervoor de weg zonder gitaren op te gaan”, vertelt Smith aan Scout London. “Maar ik denk dat zijn hart niet op dezelfde plek was als dat van de andere drie bandleden.”

Editors sluiten Rock Werchter 2013 af op zondag 7 juli. Je kan ze deze maand nog zien op het Xfm’s annual Winter Wonderland in Brixton.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − vier =