Love Boat :: Love Is Gone

Het is tegenwoordig mogelijk om met Ryanair heel goedkoop naar Cagliari te reizen, de hoofdstad van Sardinië. Op zich een niet al te grote stad met weinig bezienswaardigheden, hoewel ondergetekende toch al een paar keer heeft overwogen om er een weekend door te brengen, al was het maar om Love Boat — de enige rock-‘n-rollgroep van Sardinië — eens in levende lijve in de thuisstad te mogen meemaken.

Met Imaginary Beatings Of Love wist Love Boat dat verlangen naar een vakantie op het Italiaanse eiland een paar jaar geleden dan ook ongelofelijk te versterken. Het plaatje bevatte lekkere nummers in een kleurrijk sausje van Engelstalige teksten met haar op. Een nog betere soundtrack kon er toch niet bestaan voor een cruisepartij van twee weken over een van de mooiste eilanden van Europa? “Take A Ride In My Machine!” brulden de Italianen heel enthousiast, en in onze fantasie zagen we onszelf al claxonneren naar talrijke Italiaanse schonen met pikzwart haar en donkere ogen.

Het was dus wel even schrikken toen we de hoes van het nieuwe Love Is Gone onder ogen kregen. Want na een zonovergoten plaat als Imaginary Beatings Of Love zaten we gewoon op nog een feestelijk plaatje te wachten en wat dat verlangen betreft, zijn zowel de titel als het hoesje een grote tegenvaller! Op het hoesje is namelijk een gestrand plezierbootje op een strand vol vuilnis te zien, terwijl de plaattitel Love Is Gone niet echt veel goeds laat vermoeden over het enthousiasme waarmee het plaatje is opgenomen.

Opener “My Cousin’s Place” rekent echter vlug af met zulke sombere verwachtingen, want het nummer lijkt Love Boats variant van Weezers “In The Garage” door met mannelijke meerstemmigheid en rammelende gitaren een gemoedelijke indruk te maken, waardoor Love Boat, net als op Imaginary Beatings Of Love, een hedendaagse, Italiaanse variant van Beach Boys lijkt. Iets minder fortuinlijk is “Cannonball”, waarmee Love Boat het hoge tempo van het vorige plaatje maar niet lijkt te kunnen evenaren. Daar brengt het combo met het onderhoudende en ouderdom relativerende “Pleased To Be Gray” echter vlug verandering in, al lijkt het op dat moment al moeilijk voor het drie nummers minder tellende Love Is Gone om Imaginary Beatings Of Love nog te kunnen overtreffen.

Een teleurstelling dus? Slechts tot op bepaalde hoogte, want “Wooden Spoon” en “Modern Ties” zijn verdomd fijne nummers waarvan het werkelijk zonde zou zijn om ze nooit gehoord te hebben. “Telling Jokes” rammelt zelfs even lekker als het high speed cruisenummer “Take A Ride In My Machine” van voorganger Imaginary Beatings Of Love.

Dat maakt dat Love Boat met Love Is Gone goed op weg was om de fantastische debuutplaat te evenaren, maar helaas net een paar lengtes tekort komt. Dat wij het gevoel hebben dat een klein beetje meer werk dat euvel gemakkelijk had kunnen verhelpen, maakt het er niet minder pijnlijk op. Love Is Gone is echter evenmin een plaat van een groep op het einde van zijn krachten en het is met dat idee in het achterhoofd dat Love Boat zijn kredietwaardigheid bij ons nog niet kwijt is. We hopen wel dat we de liefde snel zien terugkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + 5 =