Tunng live van op de BBC, nieuw album voor 2012

Lang geleden dat u nog iets van Tunng hoorde, zegt u? Niet voor lang meer. Komende maand brengt folktronicaband een liveplaat uit die het beste uit vijf jaar sessies voor de BBC bundelt, volgend jaar mag u een nieuwe plaat verwachten. En dan is er nog een projectje met een IJslandse gemeenschap. Drukke tijden voorwaar.

First things first: This Is Tunng… Live From The BBC komt uit op 5 december, en zal een selectie bevatten uit de vele keren dat de groep live op auntie Beeb speelde. Dat gaat van intimistische sets voor Rob Da Bank tot de samenwerking met het Malinese Tinariwen. “Ik denk zelfs dat presentator Bob Harris er op te horen is”, zegt bandlid Phil Winter in de perstekst. “Ik kan me toch herinneren dat hij een telefoonboek ‘bespeelde’. ‘t Was overigens een geweldige sessie: we hadden geen enkel idee wat er zou gebeuren. Erg fijn om het dan langzamerhand in elkaar te zien vallen.”

Tunng heeft één track van de plaat beschikbaar gemaakt als download. U kunt hem hier downloaden.

Het Tunngnieuws stopt daar overigens niet. Voor 2012 staat al een volwaardige nieuwe Tunngplaat gepland, en frontman Mike Lindsay plant vroeg op het jaar ook een soloplaat. Al moet die term met een korrel zout genomen worden: de man nam het ding op samen met inwoners van het IJslandse stadje Husavik. Volgens de perstekst is Lindsay verliefd geworden op het ijzige eiland na een optreden op Iceland Airwaves in 2010 en ging hij er vervolgens twee maand wonen om de plaat op te nemen. Ondertussen is hij naar daar verhuisd, en werd de plaat afgewerkt met bijdragen van de zangeres Sin Fang, Mugison en het Kafibarrinn koor. Meer details volgen ongetwijfeld als die plaat verkoopsdatum nadert. Tot dan, nog eens dat downloadadres voor die livesong. Hier, dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + 9 =