Vierde Sonic City

Het laatste weekend van oktober wordt De Kreun voor de vierde keer het decor van Sonic City. De editie van dit jaar is in handen van Liars. Onder hun curatele wordt een sonic boom verwacht in Kortrijk.

Naar goede gewoonte is Sonic City immers geen festival van dertien in een dozijn. Het woordje “sonic” speelt sinds dag één een bepalende rol in het wezen van Sonic City. Eveneens de traditie getrouw, heeft Sonic City de programmatie uit handen gegeven. Nadat eerder Millionaire, Dâlek en Deerhoof de affiche van het festival bepaalden, heeft Sonic City ditmaal Liars kunnen strikken om het festival vorm te geven.

En welk een vorm! Op vrijdag wordt afgetrapt met een cinematografische prelude. In Budascoop wordt Karp Lives vertoond, over de legendarische hardcore-formatie.

Voor livemuziek moet je op zaterdag en zondag in de Kreun zijn. Verwacht je aan een draaikolk van klanken, met bands als Kapaikos, Legendary Pink Dots, Mark Ernestus feat. Tikiman, Chris & Cosey, Factory Floor, Oneida en uiteraard Liars zelf.

Ook zondag wordt het ontdekken en verwend worden, met uiteenlopende namen, gaande van Htrk, Sightings, Sterben und das Tot, Stndish & Carlyon, Tannhauser over Washed Out tot headliner Melvins.

Aanwezig zijn? Meer weten? Muzikaal voorproefje? Als de wiedeweerga richting www.kreun.be!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 3 =