Depeche Mode, Nine Inch Nails en Damien Rice coveren U2

Achtung Baby, de plaat waarbij U2 zichzelf heruitvond en meteen ook voor de meerwaardezoeker aanvaardbaar maakte, wordt twintig. En, we kijken onwillekeurig even in de richting van Nirvana, tegenwoordig hoort daar iets bij. De heruitgave was al even aangekondigd, nu volgt ook een coveralbum door klinkende namen als Depeche Mode, Nine Inch Nails, Damien Rice en The Killers.

Het album wordt aanvankelijk dan wel gratis meegeleverd met de volgende editie van het Britse Q Magazine eind deze maand (doorgaans een platform voor artiesten die nog volop aan de weg naar de commerciële mainstream timmeren), de reeks namen die ze wisten te strikken stelt meer dan gerust. Want er is meer: ook kleppers als Jack White, Snow Patrol en Patti Smith helpen de twintig kaarsjes mee uitblazen op AHK-toong BAY-bi Covered, zoals het ding gedoopt werd.

Die hebben hun strepen meer dan verdiend. Doen ze het dus uit liefde voor het album? De kans zit erin. Achtung Baby was toonaangevend, vernieuwend, en nog wel een deel ronkende adjectieven van die slag. Naast een politiek ook een muzikaal statement, want na het rockende, affe The Joshua Tree was een ommezwaai als deze niet vanzelfsprekend. U2 koos voor de muzikale relevantie, een relevantie die we voor één keer, in een vorm als deze, graag herkauwen. Al moeten we nog even geduldig zijn: Q houdt zijn verdere plannen ermee nog even achter de hand.

De volledige tracklist luidt:

 1. U2 (Jacques Lu Cont Mix) – Even Better Than The Real Thing
 2. Damien Rice – One
 3. Patti Smith – Until The End Of The World
 4. Garbage – Who’s Gonna Ride Your Wild Horses
 5. Depeche Mode – So Cruel
 6. Snow Patrol – Mysterious Ways
 7. The Fray – Trying To Throw Your Arms Around The World
 8. Gavin Friday – The Fly
 9. The Killers – Ultraviolet (Light My Way)
 10. Glasvegas – Acrobat
 11. Jack White – Love Is Blindness

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 + negentien =