Björk haalt de grote middelen boven

Een multimedia project met muziek, apps, internet en installaties. Dat, en zes exclusieve optredens op het Manchester International Festival. En pas daarna zal Björk Biophilia, haar nieuwste worp, op de mensheid loslaten. Kan dat nu nooit eens normaal? Neen, dat kan niet normaal; daarvoor hadden we Snow Patrol al.

Manchester, zegt u? Niet meteen een stad die we meteen met de avant-gardepop van de IJslandse chanteuse verbinden. Maar het tweejaarlijkse Manchester International Festival, gericht als het is op origineel, nieuw werk en bijzondere evenementen uit alle hoeken van de kunst, is misschien wel dé plek om het hele Biophilia-concept te lanceren. Want dat het een handvol is.

Het idee? De vraag “waar ontmoeten muziek, natuur en technologie elkaar?”. Het antwoord: Biophilia, een multimediaproject dat muziek, apps, internet, installaties en optredens met elkaar verbindt. De theorie: fêteren hoe geluid in de natuur werkt, het oneindig uitdijende universum, van planetenstelsels tot atoomstructuren, verkennen. Een mondvol waarmee we het moeten stellen: releasedata en andere info is voorlopig niet vrijgegeven. Wel hebben we de belofte dat er muziek en apps binnenkort op iTunes en in de App Store te vinden zullen zijn.

Wat betreft de zes optredens tussen 30 juni en 16 juli: daar wordt niet alleen nieuwe muziek op de wereld losgelaten, dat zal ook gebeuren middels een set voor de gelegenheid ontworpen instrumenten. Daaronder een digitaal bestuurd pijporgel, een pendule die de zwaartekracht in muzikale patronen omzet en iets tussen een gamelan en een celest in. Het is alweer een hele stap verder van de bizarre tafel met symbolen die ze in 2007 mee naar Werchter had.

En dat is dat. Hoe één en ander zal klinken, of de show — die “verschillende grote stende over de wereld zal aandoen” — ook onze kanten uitkomt,.. het zal allemaal voer voor komende nieuwsberichtjes zijn. We houden u op de hoogte.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + 18 =