First Aid Kit in studio met Bright Eyesproducer

Alles begon ooit met de ontdekking van “First Day Of My Life”, dus het moet voor Klara en Joanna Soderberg een opwindend moment zijn om in de studio te zitten met de producer van all things Bright Eyes. Het is die Mike Mogis immers die de volgende plaat van First Aid Kit zal inblikken.

Lang geleden dat we nog iets van de Zweedse zusjes hadden gehoord? Klopt. Na een lange tournee ter promotie van hun puike debuut The Big Blue & The Black kroop de groep de studio in voor wat de opvolger moet worden. En daar mag wel wat opwinding mee gepaard gaan: Mike Mogis is niet meer of minder dan een persoonlijke held van de meisjes, zo blijkt.

“We hebben Mike vorig jaar ontmoet op (het showcasefestival, mvs) Austin City Limits. Na ons optreden raakten we aan de praat en overwogen we de mogelijkheid om samen een plaat te maken. Aangezien Bright Eyes de band is die ons de inspiratie gaf om muziek te maken, is werken met hem behoorlijk surreëel. We voelen ons niet minder dan vereerd”, klinkt het op de website van het duo.

Of er koerswijzigingen te verwachten zijn, Mike Mogis zijn arsenaal studiotruuken zal bovenhalen zoals op Digital Ash In A Digital Urn, dan wel voor de countryfied aanpak van I’m Wide Awake, It’s Morning zal kiezen, is niet duidelijk. Spannende tijden, dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × een =