Jolie Holland drinkt pinten bloed

Pint Of Blood, zo zal de vijfde plaat van Jolie Holland heten die op 28 juni wordt uitgebracht. Hoewel de titel eerder beelden van foute metalbands oproept heeft Holland haar stijl niet radicaal omgegooid en blijft het album gedijen in de inmiddels gekende americana en country sound. Al zou alles nu nog losser en organischer klinken zoals reeds te horen valt in het vooraf te beluisteren “Gold And Yellow”.

Holland, die onder meer Tom Waits en Sage Francis tot haar toegewijde fans mag rekenen, zegt met deze plaat een nieuwe focus gevonden te hebben in haar klank, waarbij ze de songs meer op een losse manier heeft benaderd. Ongetwijfeld heeft producer Shahzad Ismaily (Marc Ribot’s Ceramic Dog, Secret Chiefs 3, etc.) daar iets mee te maken. De man bewees immers al meermaals een begenadigd knoppendraaier te zijn, die werkte met onder meer Tom Waits, Lyenn, Laurie Anderson en talloze anderen, en ook de vorige plaat van Holland The Living And The Dead producete.

Van de nieuwe plaat kan de track “Gold And Yellow” nu al beluisterd worden op Holland’s myspacepagina. Verder bestaat het album uit tien nummers:

  1. All Those Girls
  2. Remember
  3. Tender Mirror
  4. Gold And Yellow
  5. June
  6. Wreckage
  7. Little Birds
  8. The Devil’s Sake
  9. Honey Girl
  10. Rex’s Blues

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 3 =