Concerttips mei

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Keelhaul – 8 mei – Lintfabriek, Kontich

Keelhaul staat er terug. In 2009 traden de sludgehelden na een break van vijf jaar opnieuw op het voorplan met een excellente plaat en een tour met Isis. In het vorig jaar heropende Lintfabriek kunnen de lawaaimakers uit Cleveland de boel opnieuw op stelten zetten. Voor wie nog niet overtuigd is: Yakuza’s Bruce Lamont, Amenra’s zijproject Kingdom en de Gentse hardcoremachine Black Haven maken de avond compleet.

http://www.keelhaul.info

Slim Cessna’s Auto Club – 8 mei – Trix, Antwerpen

Hallelujah! Praise the Lawd! Hell and damnation! SCAC brengt het heftigste van Sixteen Horsepower bij het verdoemdste van Flannery O’Connor, wat leidt tot onheilspreken waar de gensters vanaf knetteren. Slim is de hysterische aanvoerder, Munly is lugubere lijkschouwer en hun band is er eentje die goth country en punk samensmelt tot een explosieve cocktail van feedbackende banjos en uitzinnig gejodel.

http://www.slimcessnasautoclub.com/

Pere Ubu – 13 mei – Botanique, brussel

Het legendarische Pere Ubu, de vader aller postpunkbands, komt in Brussel z’n eerste album integraal spelen. The Modern Dance: nooit kwamen garage en dada terecht in zo’n ongemakkelijk zittende mix van kermende vocalen, vreemde ritmes en gebroken gitaarspel. Nog steeds onder de eigenzinnige leiding van David Thomas en nog steeds uniek.

http://ubuprojex.net/

The Samuel Jackson Five – 14 mei – JC Den Eglantier, Antwerpen Berchem

Wie beweert dat de termen “postrock”, “saai” en “voorspelbaar” synoniemen zijn, moet beslist afzakken naar Berchem op 14 mei om zich door het Noorse The Samuel Jackson Five van gedacht te doen veranderen. Niet alleen omzeilt deze band de meeste postrockclichés zonder daarbij ook maar iets aan toegankelijkheid in te boeten, daarenboven hebben deze muzikanten wellicht één van de best ontwikkelde melodiegevoelen in de hedendaagse rock scene. Wedden dat u na afloop “postrock is not dead” loopt te scanderen?

http://www.myspace.com/thesamueljacksonfive

Sonny Simmons & The Cosmosamatics – 14 mei – KC BELGIE, Hasselt

Na figuren als Noah Howard, Charles Gayle, Henry Grimes en Peter Brötzmann haalt het kunstencentrum nog een freejazzicoon van de eerste generatie in huis. Simmons is intussen bijna tachtig (!), maar als we de geruchten moeten geloven, dan staat dit kwartet nog steeds garant voor vurige, vrije muziek. Een mogelijke verrassing!

http://www.sonnysimmons.org/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − zeven =