Concerttips april

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet
andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan
zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

James Blake – 12 april – Botanique, Brussel

Ieder jaar kent zo zijn hypes en bij die van 2011 staat James Blake met stip genoteerd. Iedereen heeft intussen al een mening gevormd over de Britse golden boy, maar tegelijk vragen we ons met zijn allen af hoe Blake zijn abstracte geluidssculpturen gaat vertalen naar het podium. Het antwoord krijgt u op 12 april in de Botanique, voor Blakes eerste — en voorlopig enige — liveshow in ons land. Voor de liefhebbers: het concert is helaas al weken uitverkocht.

http://jamesblakemusic.com

Smith Westerns – 13 april – Botanique

Die aanslepende regeringsvorming beu? Een kleurloos leven moe? Tijd voor een portie glamrock! Marc Bolan mag dan al lang bij de wormen zijn, het gezellig rammelende gezelschap Smith Westerns neemt de fakkel van olifantenpijpman over met heerlijke etherische popsongs. “Everybody wants to be a star on a Saturday night?” Een woensdagavond zal ook wel goed zijn, zeker?

http://www.myspace.com/tommcrae

Rotten Sound – 15 april – Trix, Antwerpen

Ideaal voor wie hardcore te saai, death metal te verwijfd en doom metal te traag vindt. Het Finse Rotten Sound timmert al achttien (!) jaar aan een carrière in de grindcore die steeds meer erkend wordt als een van de mooiste uit het wereldje. Het recent uitgebrachte Cursed is een briesende kopstoot die geen genrefanaat mag missen. Verwacht u aan en brok tyfusherrie waarvan u drie dagen later nog staat na te trillen.

http://www.myspace.com/rottensound

Peter Brötzmann Chicago Tentet – 28 april – Vooruit, Gent

Notoir freejazzorkest dat enkele van de meest opwindende concerten en opnames van de laatste vijftien jaar op z’n palmares heeft staan. Met toppers als Mats Gustafsson, Joe McPhee, Paal Nilssen-Love en Ken Vandermark bijna een Wie is wie? van de moderne avant-garde. Naar verluidt de allerlaatste tour van het ensemble en dus de uitgelezen kans om deze natuurkracht nog eens aan het werk te zien.

http://www.peterbroetzmann.com

Enslaved – 30 april – Trix, Antwerpen

De fans van experimentele, donkere metal kruisen best 30 april aan in hun agenda. Enslaved bewandelt al bijna tien jaar een eigen pad binnen het genre. Voor Isa wonnen de progressieve black metallers in 2005 zowaar een Noorse Grammy Award, maar al even overdonderend is het vorig jaar verschenen Axioma Ethica Odini. Als support neemt de band de Roemeense spirituele black metalbende Negura Bunget mee. Dat maakt het alleen maar interessanter.

http://www.enslaved.no

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 1 =