Vinyl van Mauro Pawlowski, Triggerfinger en 2manydjs uit op Record Store Day

Nog iets meer dan drie weken te gaan en dan is de derde Record Store Day (21 april) in België weer een feit (nummer zes wereldwijd). Op deze dag die de onafhankelijke platenwinkels, en bijgevolg het aloude vinyl dat inmiddels de compact disc lijkt te gaan verdringen, promoot liggen er weer speciallekes op de vroege vogels te wachten.

Van eigen bodem zijn er speciale vinyl uitgaven van onder andere Mauro Pawlowski die Grown Savage exclusief voor RSD op 10” uitbrengt en Triggerfinger die hun cover van Lykke Li’s “I Follow Rivers” op een 10 inch laten drukken. Absynthe Minded, Drums Are For Parades, Milow, 2manydjs en Intergalactic Lovers laten zich ook niet onbetuigd en komen met speciale versies van hun album/singles.

Er zijn ook weer diverse instores in de deelnemende platenwinkels en ’s avonds stelt Drums Are For Parades inclusief gastzangers Younes Faltakh, Tim Vanhamel en Rudeboy, hun nieuwe plaat IMPERIVM voor in de Handelsbeurs in Gent.

Ook uit het buitenland zijn er weer diverse speciale persingen in de Belgische platenzaken te vinden. Zo is er Transverse Temporal Gyrus van Animal Collective, een project dat de band in 2010 voor het Guggenheim Museum in New York deed en dat nu als een collage op een 12 inch uitkomt (samen met een speciale website die op Record Store Day online gaat). Komt een oude opname uit 1981 van een DEVO concert in Seattle weer boven water als dubbelelpee en maakte Gorillaz recentelijk een dertien minuten durende opname met James Murphy (LCD Soundsystem) en Andre 3000 (Outkast) die op een 10” verschijnt.

Verder is het speciale vinyl van o.a. Arcade Fire, Beach House, Black Keys, Blaudzun, Blitzen Trapper, Bob Dylan, Captain Beefheart & His Magic Band, David Bowie, Dead Can Dance, Django Django, Elbow, Emilie Sande, Garbage, Iggy Pop, Karen Elson, Leonard Cohen, Lou Reed, M. Ward, M83, Morrissey, Otis Redding & Aretha Franklin, Public Image Ltd, The Cure, The Pains Of Being Pure At Heart en Tortoise in beperkte mate beschikbaar in de deelnemende Belgische platenzaken. Voor meer info daarover kunt U het beste de website checken.

http://www.recordstoreday.be/
http://www.recordstoreday.be/

recent

Rock Herk 2024 :: Lieve jongens zonder schaamte

Een jarig festival vraagt om een feestje, Rock Herk...

Fremont

“Mensen met herinneringen schrijven de mooiste dingen.” Dat krijgt...

Luigi Critone & Gipi :: Aldobrando

De Italiaanse vakmannen Luigi Critone en Gipi maakten van...

Haruki Murakami :: De stad en zijn onvaste muren

In 1987 brak Haruki Murakami (1949) door met zijn...

Bart Schoofs :: Morgen weer een brt – Kind aan huis

Online mag Bart Schoofs dan behoorlijk aanwezig zijn met...

verwant

Record Store Day 2013: Wat de Belgen doen

Heeft u ook zo'n heimwee naar die heerlijke, koude...

Record Store Day 2012

Vorig jaar waren het er al heel wat, dit...

Grootse aanpak 5e Record Store Day in België

En dan gaat het niet over het discutabele record...

Record Store Day in België

Morgen is het zover, de 4e globale Record Store...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in