Record Store Day 2013: Wat de Belgen doen

Heeft u ook zo’n heimwee naar die heerlijke, koude winter? Nog even geduld winterfans, want zaterdag zakken de temperaturen opnieuw richting tien graden. Joepie! Veel te fris om buiten te spelen, maar net warm genoeg om naar je lokale platenboer af te zakken voor Record Store Day 2013. Wat moet je zeker weten voor je je wollen muts opzet en vertrekt?

In 2007 ontstond de dag van de platenwinkel in de VS en sindsdien wordt de nieuwe traditie met groeiend enthousiasme beleefd. De derde zaterdag van april betekent: samen plaatjes kiezen, zeldzame releases scoren en gratis optredens in de winkels kijken. Het is dus een gezellige boel en dat je de artiesten en muziekindustrie ondersteunt, is mooi meegenomen, maar dat zouden we als muziekfans natuurlijk het hele jaar door kunnen doen.

In nederlandstalig België komt een waslijst aan bands live spelen in de platenzaken: in Antwerpen (in Coffee & Vinyl, Fatkat en Tune-Up), in Gent (Vynilla, Music Zombi, Wool-E en een heus RSD-festival in de Vooruit), in Leuven (Bilbo), in Mechelen (The Vinyl Touch), in Oostende (Compact Center), in Hasselt (Giga Swing) en ook in de gure rocksteden Roeselare en Heusden-Zolder (respectievelijk Popcornmusic en Pick-Up). In Brussel en Wallonië is er ook vanalles te doen. Stel hier je eigen programma voor zaterdag samen op de site van Record Store Day België.

Ook voor de middag loont het al om uw kot uit te komen, want dan vindt u vanalle exclusieve Record Store Day releases in de rekken. Een paar opvallende Belgische plaatjes zijn onder andere een 10 inch van Triggerfinger, een supersingle van Echo Beatty en speciallekes van Arbeid Adelt, Netsky, Float Fall en Girls In Hawaii. Sommigen zullen de 12 inch van Suds & Soda misschien de heilige graal van de dag vinden, maar de lijst is eindeloos. Checkt hem hier. Naast het winkelplezier is er dus ook nog het Record Store Day-festival in de Vooruit waar oa Mauro, Bent Van Looy, The Van Jets, Dans Dans en Bed Rugs gratis ten dans zullen spelen.

Redenen genoeg dus om zaterdag de slee opnieuw boven te halen en met een fles glühwein in de hand uw muziekhart te volgen. Het laatste woord geven we aan de officiële ambassadeur van deze editie van Record Store Day, een zekere Meneer Jack White. Tot zaterdag!

Jack White ambassadeurt erop los:

recent

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

PJ Harvey

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Gurriers

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Tamino

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

Record Store Day 2012

Vorig jaar waren het er al heel wat, dit...

Vinyl van Mauro Pawlowski, Triggerfinger en 2manydjs uit op Record Store Day

Nog iets meer dan drie weken te gaan en...

Grootse aanpak 5e Record Store Day in België

En dan gaat het niet over het discutabele record...

Record Store Day in België

Morgen is het zover, de 4e globale Record Store...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in