Blur’s Alex James begint zijn eigen festival

De bassist van britpop band Blur is al tijden een kaasfanaat en heeft sinds een paar jaren dan ook een kaasboerderij in Oxfordshire, waarop hij van 9 tot 12 september een nieuw music meets food festival gaat organiseren Harvest. Bevestigd zijn tot nu toe KT Tunstall en Steve Earle.

Eind jaren zestig waren er heel wat festivals die op de landerijen van boerenbedrijven begonnen, waar de aanwezige hippies dan onder andere de grub van de lokale landarbeiders te eten kregen. We noemen een Woodstock of Glastonbury. James grijpt nu terug na die traditie, of eigenlijk breidt ze verder uit. Zijn festival zal behalve het hoofdingrediënt muziek, ook kook- en tuinierworkshops, pop-up restaurants en een heuse boerenmarkt (waarschijnlijk met zijn bekroonde Little Wallop kaas -die we van harte aanbevelen-) behelzen.

Of eigen band Blur ook op een podium zal staan blijft de vraag, al liet Graham Coxon eerder vandaag al tweetend weten dat de band vandaag een meeting heeft waarbij misschien wel eens een gitaar gebruikt zou kunnen worden.

Eén ding is alvast zeker, Alex James meende het serieus toen hij food is the new rock ‘n roll in zijn autobiografie Bit Of A Blur schreef. Kaarten voor het hele weekend kosten 105 pond.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 18 =