12 maanden, 12 keer Flaming Lips

2011 zal proberen om de negatieve connotatie die aan het woord ‘maandelijks’ hangt uit te wissen. Frontman Wayne Coyne zal immers met zijn band The Flaming Lips elke maand een gratis single weg geven.

Kanye West deed het hen al eens voor, op vastgelegde dagen gratis singles weggeven, maar The Flaming Lips doet het dit jaar zonder ego. Frontman Wayne Coyne maakte het uiterst gesmaakte voornemen om elke maand van 2011 een single de wereld in te sturen. “Not that I think the old way was boring, but to spend another two years with the same 13 songs, it’s just like fuck”, zei Coyne aan Rolling Stone.

Dit wil niet zeggen dat we elke maand voor onze computer zullen moeten zitten om met enkele clicks een nieuwe track aan onze verzameling toe te voegen. De nieuwe songs kunnen namelijk verschillende soorten fysieke vormen aannemen: “The dilemma is whether we’re going to release it on vinyl, cereal boxes, or some of it on toys that we make.” Coyne zegt zelfs dat het maken van de muziek voor sommige tracks het makkelijkste van heel de operatie zal zijn. Het hele opnameproces zullen ze overigens zelf filmen, om later om te vormen tot een film.

2011 moet dus een leuk jaar worden voor The Flaming Lips, die op Nieuwjaarsavond in Oklahoma hun volledige album The Soft Bulletin live speelden.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + 17 =