EuropaVox kleurt Brusselse Botanique

”Eenheid in Verscheidenheid”. Met die slogan kunnen we EuropaVox het best samenvatten. Het project, dat jaarlijks meer dan 60 groepen uit de hele Europese Unie verenigt in het Franse Clermont-Ferrand, zal van 2 tot 4 december zijn tenten opslaan in de Brusselse Botanique, samen met 26 artiesten van 14 verschillende nationaliteiten.

De Franse editie van deze zomer trok wel 21000 muziekfans. Ze konden genieten van o.a. Peter Doherty, Rachid Taha feat. Mick Jones, Arno, Hocus Pocus en opkomend talent uit alle hoeken van Europa. Door het grote succes is meteen de zesde editie ook al veilig gesteld.

Sinds kort kan niet alleen het Franse Auvergne genieten van de inspanningen van EuropaVox; als prijswinnaar van de Euroglobe grant, kan de organisatie nu ook een unificerende bries door de rest van Europa blazen. In 2009 mocht Stockholm al gastheer zijn van het palet aan nationaliteiten, dit jaar is de Botanique in Brussel aan de beurt. Van 2 tot 4 december fleuren 26 artiesten van 14 nationaliteiten de Orangerie, de Rotonde én de Witloof bar op.

Op 2 december kunnen we 8 artiesten aanschouwen, voor slechts 8 euro. Dat is dus één groep voor één euro, voor één Millenniumdoelstelling, want dat is het centrale thema van de dag. Elke artiest heeft omwille van hun persoonlijke voorgeschiedenis of boodschap iets te maken met de doelstellingen. Verwacht u aan te ontdekken namen als Mayra Andrade en Bai Kamara Jr. EuropaVox is dus meer dan muziek alleen; in de Witloof bar zullen uitwisselingen gestimuleerd worden door een congres en debat met vertegenwoordigers van de EU, de Directie-Generaal voor Ontwikkelingssamenwerking, verenigingen, solidaire festivals en geëngageerde jongeren.

Op 3 en 4 december staan er nog eens 18 Europese groepen op de podia. Voor de democratische prijs van € 25, kan je twee dagen lang genieten van muziek met een boodschap. Naïve New Beaters, My Little Cheap Dictaphone en I Got You On Tape is slechts een greep uit het gevarieerde aanbod.

Wie dus graag de Europese muziekscene wilt ontdekken en tegelijk ook zijn steentje wil bijdragen aan de promotie van muzikale diversiteit in Europa; haast u allen snel naar de website van EuropaVox voor het volledige programma en meer uitleg over de uitwisselingen en activiteiten.

EuropaVox: muziek als bindmiddel van de Europese identiteit.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 2 =