Eerste Werchter-gasten zijn Kings of Leon en Chemical Brothers

Ligt het aan ons of begint de namenkermis elk jaar vroeger en vroeger? De Schuer wou dit jaar zelfs de eerste sneeuw voor zijn en dropte het eerste te verwachten bommetje; van 30 juni tot 3 juli kunnen we alvast Kings of Leon en Chemical Brothers bezig zien. Boem.

Dankzij hun nieuwe album Come Around Sundown zagen we het al vanaf camping C10 aankomen, maar niets gaat boven officiële feiten. Kings of Leon is de eerste headliner van het jaarlijkse Rock Werchter festival. Hun eerste single, “Radioactive”, schoot meteen naar de nummer één in menig hitparades ter wereld. Het nieuwe album telt nog 12 andere potentiële nummer-één-tracks, het valt nog af te wachten hoeveel we er bij de start van de zomer zullen kunnen meezingen. Het zal het vierde bezoek van de Koningen zijn aan de Werchterse wei in vijf jaar. Enkel de editie van 2010 sloegen ze over. Dit jaar pikken ze het bovenste plaatsje op vrijdag in.

Ook Chemical Brothers is weer van de partij. Zij zullen al voor de zevende keer hun kont in de backstage planten. Ze brengen naast hun meer dan degelijk gevulde hitlist ook hun nieuwe album Further mee. Lasershows en rookmachines op donderdag.

Schueremans heeft het carroussel weer in het stopcontact gestoken, als u zich af vraagt of hij net zoals vorig jaar elke dag een nieuwe naam gaat vrijgeven, bent u niet alleen. Toen tegen het einde van de week de Rock Werchter website de hoge bezoekersaantallen bijna niet meer kon trekken, moet hij ongetwijfeld gedacht hebben: “I love it when a plan comes together.”

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × twee =