Nieuwe single Patrick Wolf als voorloper op album in 2011

Eén van de wispelturigste artiesten in de muziekindustrie op het moment, Patrick Wolf brengt 6 december de eerste single “Time Of My Life” uit als voorsmaakje op zijn nieuwe album.

In 2008 was er sprake van de nieuwe plaat Battle, liet Wolf zijn platenmaatschappij achter en financierde zijn opnames door middel van bandstocks. Waarna hij uiteindelijk koos om Battle te splitsen in The Bachelor en The Conqueror. Die eerste plaat kwam halfweg 2009 uit, The Conqueror zou later dat jaar volgen. Totdat Wolf besloot dat ook die titel niet meer paste; “The conqueror is no more the album title…. i’ve grown up alot from that battle aggression” liet hij augustus jl. via een tweet weten.

Fast forward naar vandaag … het nog titelloze album zal begin 2011 uitkomen via weer een nieuw label (Hideout Recordings). De nieuwe single “Time Of My Life”, die hij begon te schrijven na een mislukte relatie en afmaakte in een periode toen het even gedaan was met zijn huidige vriend, zal zowel digitaal als via een gelimiteerde 7” uitkomen, waarvan de b-kant een cover van Leonard Cohens “Anthem” zal bevatten. Over het nieuwe album zegt Wolf: “The new album has a direct narrative about love and optimism surviving through adversity and recession. I wanted to celebrate the love and hope I have found in the last few years.”

Afwachten tot maart/mei 2011 dan maar en in de tussentijd met een half oog zijn tweets in de gaten houden, want je weet het maar nooit met Patrick Wolf.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + 20 =